maandag 6 januari 2020

EEN FANTASTISCH 2020


Aan iedereen die dit leest, wensen wij een fantastisch 2020 vol liefde en geluk, vriendschap, avontuur en vooral een hele goede gezondheid.

De afgelopen 2 maanden hebben wij het heel rustig aan gedaan, overal wat blijven hangen en heel weinig afstanden afgelegd.  We kennen Mexico inmiddels zo goed en er zijn zeker en vast plekjes waar we misschien terug naartoe willen maar we weten nu ook heel goed waar we ons het beste voelen en waar we altijd weer terecht komen.

We zijn een hele maand in Puerto Escondido blijven hangen. We kennen daar, sinds jaren, een aantal mensen die ook altijd weer op dat éne plekje terecht komen en dat voelt een beetje als familie.
Puerto Escondido beter gezegd Playa Zicatela is druk, lawaaierig, het is er bloedheet maar dat neem je er allemaal bij want dit plekje heeft iets gezellig en vertrouwd. We zijn er gewoon graag en we hebben er dan ook een mooie tijd gehad op de kleine camping waar ook de hele familie woont, met kinderen, kleinkinderen,neven en nichten enz... je moet er een tijdje zijn voor je weet hoe het eigenlijk allemaal in mekaar zit en wie er de baas is.

Vanuit Puerto Escondido zijn we 3 nachten aan de Laguna Manialtepec geweest. Laguna Manialtepec is een strandlaguna op 20 km van Puerto Escondido en ze is vooral bekend door het gloeiende, lichtgevende plankton in het water. Ja kan 's avonds met bootjes de laguna op en als je zwemt of beweegt in het water licht het plankton op, het geeft dan een blauwe gloed af.
Ik geloof zeker dat het heel mooi is maar ze krijgen mij daar echt niet in het water, er zitten alligators en niet weinig. Volgens de Mexicanen doen ze niets omdat ze eten genoeg hebben maar dat kan nooit iemand garanderen. Stel je voor dat je daar zwemt en een alligator denkt :dat ziet er toch beter uit dan nog maar eens vis. Wij zijn aan land gebleven en hebben genoten van de stilte, de schoonheid van de laguna en de vele, kleurrijke vogels die daar rondvliegen.

Omdat we met Kerstmis een mooi, rustig plekje wilden was de keuze snel gemaakt. Don Taco Beach camping is gelegen aan één van de mooiste stranden van Mexico. Al je door het rommelige, vuile vissersdorpje rijdt dan denk je, wat is dat hier maar als je dan het strand en de baai ziet dan weet je dat dit een klein paradijsje is. Frans en Anneke verstaan de kunst om van hun camping een thuis te maken en je kan dan ook met alle vragen bij hen terecht.
We krijgen zoals gewoonlijk, een mooi plekje en voor de Jos de beste plaats onder de palapa met zicht op het strand en de baai. Het is zalig om te zwemmen in een zee die echt zo blauw en kristalhelder is als een postkaart.
Met Kerstmis koken alle campinggasten wat voor het diner 's avonds, het is een drukte aan het kookvuur en iedereen maakt iets wat hij het beste kan, het beste lust of wat het gemakkelijkst is en we moeten het doen met wat we in het vissersdorpje kunnen kopen. Het lijkt rommelig maar als alles op tafel staat, past alles perfect bij elkaar. Het was een gezellige Kerstavond met Canadezen, Nederlanders, Belgen, Duitsers, Fransen, een Amerikaan en een paar Mexicaanse families maar toch mis ik mijn familie enorm tijdens deze periode. Met Oudejaar hebben we eigenlijk niets speciaal gedaan, het wordt tenslotte alle dagen 12 u en we zijn dan ook heel rustig het nieuwe jaar ingegaan.
Na een geweldig verblijf nemen we dan toch afscheid van Frans, Anneke en Taco en gaan op weg naar Guatemala. Het was wel een valse start, alles was ingeladen, de auto was gestart en toen Jos met de lift omhoog ging; brak er een kabel en Jos stond met een klap terug op de grond. Een uurtje later was de kabel vervangen door het Josmobiel team en we zijn dan toch vertrokken. Onderweg naar de grens hoorden we ineens een enorme klap, één van onze achterbanden was kapot en de stukken van de band hebben een flinke deuk in de auto geslagen. We hebben de auto aan de kant gezet maar wat was ik blij toen ik een grote truck zag stoppen, de truckchauffeur heeft op 15 minuten tijd onze band vervangen en de inmiddels gearriveerde politieagenten hebben alles netjes mee opgeruimd. Geen kwaad woord over de Mexicaanse politie en zeker niet over de Mexicaanse truckers. Binnen 2 of 3 dagen gaan we Guatemala binnen en normaal blijven we daar een maand maar dat zal allemaal een beetje van het weer afhangen. We zien wel hoe het loopt maar we houden jullie af en toe op de hoogte.

Geen opmerkingen: