woensdag 21 september 2016

WASHINGTON STATE,

We rijden B.C/Canada uit en de U.S.A. binnen, we zijn in de staat Washington. Het zijn de laatste weken van deze reis en we moeten nog storage regelen voor de Josmobiel, kijken of onze vlucht niet veranderd is enz.....en we willen ook nog enkele nationale parken bezoeken, dus er staat nog het één en ander op onze agenda.

Het eerste nationale park dat we bezoeken is North Cascades, het is er mooi maar de bergen zien er zo donker en dreigend uit. We blijven hier één nacht en rijden dan verder naar Seattle om alles van daaruit te gaan regelen. Seattle, de City of Rain, doet zijn naam alle eer aan want het is grijs en druilerig als we de stad passeren. Ik had al wat adressen van storage opgezocht, niet te ver van de luchthaven en bij het 1ste adres hebben we al prijs.Bij Daffodil Storage worden we vriendelijk ontvangen en ze hebben een mooi plekje vrij voor de Josmobiel. We regelen de hele papierwinkel en spreken af dat we 21/9 de auto afleveren, op weg naar de luchthaven. Nu we gerust zijn dat de Josmobiel een veilig plekje heeft, terwijl wij in België zijn, gaan we van onze laatste weken genieten.

We rijden naar Olympic Nationaal Park dat aan de Pacific Oceaan gelegen is, het park bestaat vooral uit nevelige stranden en enge, donkere bossen. Geen wonder dat ze hier de film van "Twilight"opgenomen hebben, dit is de perfecte omgeving voor een vampier maar duidelijk niet voor ons. Ik heb echt een onbehaaglijk gevoel bij dit deel van Washington en de vele borden met "Trump for President, maken het er niet beter op. Resoluut zetten we koers naar Mount Rainier Nationaal Park en hier is het zalig. De natuur is hier schitterend, blauwe luchten en de Mount Rainier die, met zijn besneeuwde top, het hele park domineert. We blijven hier bijna een hele week hangen en rijden dan een eindje verder naar het Oosten, gewoon omdat we op de kaart een paar plaatsen zien met een mooie naam zoals Weenatchie en Yakima. Het landschap hier is niet echt wat je verwacht in de "Evergreen State" Washington. Het is hier droog en warm en het lijkt hier wel een beetje op Arizona, de Columbia River kronkelt zich door het dorre landschap en op de beide oevers staat het vol boomgaarden met appels, peren, perziken en nectarines. We zitten hier heel ver van de Mexicaanse grens maar toch horen we hier overal, in de winkels en op straat, Spaans spreken, overal zijn Mexicaanse winkeltjes en eethuisjes, er is overal muziek en het is hier zoveel vrolijker dan aan de andere kant van Washington. De Mexicanen zijn massaal naar hier getrokken om in de fruitteelt te werken en ze geven zeker meer kleur aan de staat Washington.

Inmiddels zijn we terug in Seattle, de Josmobiel wordt klaargemaakt voor de winter en nog eens goed gekuist zodat hij proper naar de storage kan. Bij Daffodil Storage bellen ze een taxi voor ons en dan is het tijd om afscheid te nemen van de Josmobiel wat toch altijd even slikken is, hopelijk zien we hem snel terug.

We hebben een schitterende reis gehad, Alaska is prachtig en hoewel het niet mijn grootste favoriet is, blijft het een unieke staat. Britisch Columbia en ook de Yukon waren toppers voor ons, het is zo zalig om hier te kamperen, er is zo oneindig veel ruimte en zoveel ongerepte natuur. We hebben genoten van al die natuurpracht maar ook van de mensen die we tegengekomen zijn. In de eerste plaats onze kinderen en An en Stiaan, het volledige Via PanAm team, het was zalig om hen af en toe een paar dagen te volgen en we hopen hen op het einde van het jaar ergens in het Zuiden van de States terug te zien. Bedankt aan alle volgers van onze blog en waarschijnlijk starten we terug eind november.

Geen opmerkingen: