woensdag 14 maart 2018

MEXICO-CITY - AMSTERDAM



We zijn al een paar dagen flink aan het rommelen in de Josmobiel, alle kasten worden schoongemaakt en nagekeken en hier en daar wordt wat gerepareerd. Het valt niet mee om door te werken want het is stralend weer en er is veel afleiding op de camping. Er staan Fransen, Brazilianen, Canadezen en een Amerikaan en het is echt een gezellige boel hier, er worden verschillende talen door mekaar gesproken en alle reisroutes, wegen, mooie plekjes enz..worden bij een goei glas wijn besproken.


Alles is geregeld voor de terugkeer naar België, de vlucht van Oaxaca naar Mexico City, het hotel in Mexico City, de vlucht van Mexico City naar Amsterdam en de Thalys van Schiphol naar Antwerpen. Het is toch altijd weer een heel geregel maar inmiddels zijn we daar al heel ervaren in.

Uiteindelijk is het zover, de Josmobiel is helemaal klaar en we zetten hem in de loods waar we hem, hopelijk, de volgende herfst terug oppikken. De Mexicaan die ons naar de luchthaven van Oaxaca zal brengen is, buiten alle verwachting, netjes op tijd en dat blijkt achteraf gezien maar goed ook. De Natives uit de omliggende Pueblo's hebben nog maar eens besloten om verschillende wegen in Oaxaca te blokkeren maar onze Mexicaanse vriend kent de weg hier. Hij rijdt wat blokjes rond maar daar is iedereen natuurlijk mee bezig dus het schiet niet echt op. Als we een straat gevonden hebben waar we door kunnen, hebben die vlak voor onze neus ook weer geblokkeerd dus we zoeken verder. De taxichauffeur rijdt door wat zandwegen, hier en daar bij mensen over hun grond, hij rijdt door het rood, maakt gauw een rijvak bij maar....we geraken op tijd aan de luchthaven. Ik heb trouwens van hem begrepen dat je voor rood licht niet altijd moet stoppen, dat gooit volgens hem heel de boel in de war, het is gewoon een suggestie dat je een beetje op moet passen. We nemen afscheid van onze Mexicaanse vriend en beloven hem te bellen als we terug in Oaxaca komen.


De vlucht naar Mexico City gaat heel vlotjes en voor we goed en wel zitten, zetten ze de landing al weer in. In de luchthaven van Mexico City hebben we direct onze koffers en 20 minuten na de landing zitten we in een taxi naar het hotel.

We hebben een aangepaste kamer geboekt maar we nemen dit gewoonlijk met een korrel zout en maken ons daar niet echt heel druk over maar het moet wel gaan natuurlijk. Ze blijken maar één aangepaste kamer te hebben in het hotel en die is bezet, alhoewel ik van hen een bevestiging gekregen heb. De grotere kamer die ze ons aanbieden is prachtig, Jos kan met wat moeite in het bad maar hij kan niet in het toilet. De enige oplossing is, op de 5de verdieping, bij het restaurant, het toilet gebruiken en wij zitten zelf op de 4de verdieping. Jos heeft daar geen enkel probleem mee en doet er niet moeilijk over maar ik ben toch eens een hartig woordje gaan spreken met de manager van het hotel. Het hotel is perfect gelegen, in hartje Mexico City en daarom blijven we gewoon hier mits wat korting en extra voordeeltjes.

Het historisch gedeelte van Mexico City is mooi en kleurrijk maar het mist de gezelligheid van de kleinere steden zoals Oaxaca. We wandelen door het centrum en genieten nog wat van het stralende weer want er staat ons iets heel anders te wachten in België heb ik gehoord.


We zitten nu op de luchthaven van Mexico City te wachten op onze vlucht naar Amsterdam dus het zit erop voor deze trip.


We hebben ongelooflijk genoten van Mexico, het is een prachtig land, met uitgestrekte stranden met palmbomen, bergen, kristalblauwe rivieren, jungle en een rijke cultuur maar de keerzijde is natuurlijk dat het er verkeer chaotisch is, er veel vuil en rommel langs de wegen ligt, ze nooit op tijd op hun afspraken zijn en je heel veel geduld moet hebben in de winkels. Maar het allerbeste van Mexico zijn de Mexicanen, het is een warm, hartelijk volk en ze hebben het echt niet altijd gemakkelijk, ze moeten vechten voor elke Peso maar het zijn survivors en ze zijn enorm creatief en heel snel tevreden. Mexicanen verstaan de kunst om altijd een glimlach op je gezicht te toveren en je wordt vanzelf vrolijk als je met hen praat, naar hun muziek luistert of ze gewoon bezig ziet en we hopen dan ook volgende winter hier terug te zijn.


We willen iedereen die ons gevolgd heeft of berichtjes gestuurd heeft, van harte bedanken, het is altijd plezant om iets van familie, vrienden, kennissen of buren enz....te horen. Bedankt allemaal en tot op de Nieuwmoer

1 opmerking:

Axel zei

Hello,

My name is Axel and I come from Sweden. I am looking for partnerships with dutch bloggers.

Please send an email to axel_hborg@hotmail.com if you are interested.

OBS! This is not spam. I am really looking for partnerships with dutch bloggers and would be really happy if you contacted me.

You can delete / not approve this comment when you have read it.

All the best,
Axel :)