donderdag 14 november 2013

Back in Georgia.


Vrijdag 8 november

 
Wij zijn in Charleston, een stadje in het zuiden van South-Carolina aan de Atlantische Oceaan. Het is er ongelooflijk druk en voor we een parking zoeken om het stadje te verkennen gaan we eerst een rondrit met de auto maken.  De mooiste plekjes van Charleston, kleine straatjes met kinderkopjes, zijn zo moeilijk begaanbaar voor Jos zodat we besluiten om niet in Charleston te blijven, het is echt wel een charmant stadje maar net niet speciaal genoeg om met de rolstoel te gaan sukkelen. Iets buiten Charleston, op St. James Island, is een camping en daar rijden we naartoe en ik hoop dat ze daar goeie wasmachines hebben.  Het is abnormaal druk op de camping, er is geen enkel plekje vrij maar ze bieden ons een plek aan op de overflow parking en dan kunnen we van alle faciliteiten van de camping gebruik maken, prima dus.  Tegen de avond komen we erachter waarom het hier zo druk is, elk jaar is hier, op de camping en in het bijhorende park, een show met kerstverlichting en daar komen hopen mensen op af. Vanavond is de première van Winter Wonderland en dat willen we toch wel eens zien.  Als het donker is rijden we over de camping en door het park en echt waar, het is ongelooflijk, mooi, kitscherig, op en top Amerikaans dus echt erover maar we geraken aangestoken door de sfeer en genieten volop van alles. We zijn blij dat we hier per ongeluk terecht gekomen zijn.

 
Zaterdag 9november

 
Ik heb ergens een folder gevonden van een plantage, Boone Hall Plantation, vlakbij Charleston en daar moet ik echt naartoe. Boone Hall Plantation is de plantage waar North & South (met Patrick Swayze) is opgenomen en dat wil ik gezien hebben, ik heb wel 20 keer tegen de Jos gezegd : “hier moest Vera bij zijn”.  Als we bij de plantage aankomen herken ik echt de oprijlaan, het huis met de grote witte zuilen en in gedachten ben ik terug in de tijd van North & South. We hebben vandaag weer een meevaller, er wordt hier een veldslag tussen North & South nagespeeld en de mensen lopen hier allemaal in kleren van die tijd en dat brengt natuurlijk nog meer sfeer. Bij de slavenverblijven kun je gaan luisteren naar een man die over het leven, de taal, de muziek enz…. van de slaven vertelt. We gaan luisteren en we hebben echt nooit iemand zo interessant en tegelijk zo grappig horen vertellen, iedereen hing aan zijn lippen en je kon een speld horen vallen. We zien dat de legers zich stilaan gereed maken voor de strijd dus we trekken naar het slagveld om te kijken. Ik vind het eigenlijk een beetje stom, grote mensen in verkleedkleren die oorlogje spelen maar toch blijven we kijken. Het gevecht begint en de kanonnen bulderen langs de beide kanten, algauw zie je elkaar niet staan van de rook maar het is wel knap gedaan allemaal. De strijd is gestreden en zoals verwacht, hier in South-Carolina, heeft The South gewonnen.  We hebben echt genoten van deze dag, terug in de tijd van North & South en nu gaan we lekker slapen bij Wall-Mart.
 

Zondag  10 november

Gelukkige verjaardag Annelies en Trygven

 
We gaan ons nu serieus voorbereiden om naar het Zuiden te trekken, we kopen bij Wal-Mart een tent met muggengaas. Het tentje heeft een vloeroppervlakte van 3 x 3 en onze zetels en tafel kunnen er gemakkelijk in zodat we in Georgia en Florida buiten kunnen zitten zonder last te hebben van die vervelende muggen. Kort na de middag zien we een mooi plekje bij een rivier en daar stoppen we dan ook om te eten. We zitten er nog maar pas als er vissers aankomen die ons vis aanbieden en dat is al de tweede keer deze week, we bedanken de mannen en ik begin de vis te kuisen. We blijven aan de rivier zitten tot ’s avonds en tot we onze volle pan vis op hebben en dan gaan we een plekje zoeken voor de nacht.  In het volgende stadje zit een Camping World, een verkoper van mobilhomes, en daar mag je gratis overnachten en ze hebben zelfs water en elektriciteit.

 
Maandag 11 november t/m woensdag 13 november

 
We zitten inmiddels helemaal in het Zuiden van Georgia, maar 3 miles meer van Florida. Hier is een State Park aan de Crooked River en daar gaan we een paar dagen blijven.  Het eerste wat we doen als we op de camping aankomen is onze spiksplinternieuwe muggentent opzetten, we zetten onze zetels erin en voilà we zitten veilig voor de muggen. Het is echt warm hier in het zuiden van Georgia, rond de 27 graden en de zon schijnt volop en daar is ons nieuw tentje ook super voor, je zit lekker in de schaduw.  We wandelen veel hier in Crooked State Park, de trails lopen door het bos en voor Jos is het hard werken maar zijn conditie is super als het zo warm is en het doet echt goed om te zien dat hij kan fietsen en beulen door de zandweggetjes zonder pijn te hebben.  Het valt ons hier op de camping ook weer op, zoals op alle Amerikaanse campings, hoe stil het hier is. Amerikanen zijn echte kampeerders en overal op de campings is het stil en rustig, er ligt nergens een papiertje of ander vuil op de grond en ’s avonds om 10 uur slaapt iedereen.  Morgen gaan we eerst winkelen en misschien toch stilaan eens een kapper opzoeken want dat is, voor ons alletwee, geleden van half augustus vlakvoor we vertrokken en onze spiegel zegt dat het stilaan tijd wordt.

 
Donderdag 14 november

 
We vertrekken uit Crooked River State Park en gaan vandaag eens langs de kapper. Bij Wal-Mart zit een kapster waar je zonder afspraak terecht kan en daar gaan we naartoe, we moeten toch altijd maar afwachten wat het wordt.  We hebben nog nooit zo gelachen bij een kapster, dat mens was echt ongelooflijk. Ze leek sprekend op Whoopy Goldberg en ze was zo zot als een achterdeur, terwijl ze ons haar knipte heeft ze de hele tijd staan dansen en zingen, ze heeft zelfs Georgia on my mind speciaal voor ons gezongen en goed ook.  Toen uiteindelijk ons haar nog eens heel goed geknipt was hebben we haar een flinke fooi gegeven, al was het maar voor het entertainment.  We blijven vanavond bij Wal-Mart slapen en morgen trekken we naar het Okefenoke Swamp, een van de grootste swamps in de USA.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oooohhh, North & South. Dat was goed he. Maar kom maar eens naar hier Veer. Dan zullen wij eens naar Southfork rijden in Dallas. Margot

Liesbeth & Weking zei

Oooh... Uw haar eraf!!! Da's wel zonde...
Groetjes, Liesbeth