maandag 27 oktober 2008

Peninsula Valdes

Zondag 26-10

Gelukkige verjaardag Dietwin

Toen we gisterenavond van de internetshop kwamen, gingen we direct goeiedag zeggen bij de Duitsers. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat er andere mensen bij de camion waren en toen zagen we ook hele kleine verschillen aan de auto.
Het waren ook Duitsers met identiek dezelfde Mercedes camion als die andere. Die mensen vertelden ons dat het oude camions zijn van de Duitse politie en dat ze allemaal identiek zijn en ze hebben ook allemaal dezelfde kleur.
Het waren in ieder geval heel toffe mensen dus het is redelijk laat geworden.
Vandaag zijn we rond het eiland gereden, hier en daar kan je zee olifanten en zeeleeuwen op het strand zien liggen, er zijn serieuze kolossen bij.
We zijn vandaag ook de Zwitser tegengekomen die vorig jaar met zijn Unicat in Ushuaia op de camping stond. Hij staat hier een paar kilometer vandaan, morgenavond gaan we bij hem staan maar we gaan eerst den boot op naar de walvissen.

Maandag 27-10

Het is zover, we varen direct weg hopelijk richting walvissen, het zal wel lukken want als je aan het strand staat, zie je de walvissen in de verte.
De mannen van de boot hadden geen enkel probleem om de Jos erop te krijgen, het was een redelijk hoge trap maar ze hebben hem gewoon met stoel en al op de boot gedragen, over de reling weg. Er stond daar een groepje Amerikanen en die hebben er een hoop foto's van gemaakt.
We waren nog maar een half uurtje op zee en de eerste walvis kwam al in zicht.
Het is een ongelooflijk, fascinerend schouwspel als je die walvissen ziet zwemmen, redelijk dicht bij de boot. We hebben een moeder met een jong gezien en die spelen echt in het water.
We zijn echt heel blij dat we die trip gemaakt hebben, het was de moeite waard.
En zoals bijna overal in Argentinië moest ik alleen betalen voor de boot, Jos moest niks betalen omdat hij in een rolstoel zit en die moeten ze dan nog op de boot dragen ook.
Ik heb proberen foto's te maken van de walvissen maar dat valt niet mee hoor, zo een boot ligt ook niet echt stil, als je dan dat beest in beeld hebt komt er een grote golf maar ik heb toch redelijk wat foto's kunnen nemen.

2 opmerkingen:

Liesbeth & Weking zei

mooie vinnetjes... ik zou daar precies toch ni graag een pets van krijgen.

Anoniem zei

amai sech ,..kzen jaloers!
Hadde gullie genoeg zwemvesten Elly?