dinsdag 17 januari 2012

Texas, The Lone Star State

Vrijdag 13/01


Gelukkige verjaardag Gust.


We laten de bayou’s achter ons en gaan op weg naar de kust van Louisiana, om daar te geraken moeten we eerst een overzetboot nemen. Als we, met de overzetboot, de rivier oversteken worden we gevolgd door dolfijnen en er is zoveel stroming in de rivier dat het lijkt op ze blijven terplaatse zwemmen. Het landschap is vlak en troosteloos, grasland met veel kreken, de bomen zijn allemaal weggewaaid na de laatste orkaan. Als het water hier een halve meter hoger komt dan normaal loopt het zeker 50 km landinwaarts, geen wonder dat alle huizen hier op palen staan en sommigen redelijk hoog. We dachten aan de kust wel een camping te vinden maar daar is helemaal niks te zien dan wat vervallen huizen en een paar vissersbootjes dus rijden we een eindje verder landinwaarts en daar vinden we in een klein boerendorp een camping.


Zaterdag 14/01


Vandaag verlaten we Louisiana en willen we tot in Texas rijden. Louisiana heeft één van de gezelligste steden waar ik ooit geweest ben, mooie oude plantages, de bayou’s ……maar voor de rest is het de armste staat waar we door gereden zijn. Het lijkt wel of Louisiana één groot trailerpark is, natuurlijk zijn er, na de grote orkanen zoals Katrina, veel mensen alles kwijtgeraakt en wonen nu in die trailerparken. De wegen zijn er ook veel slechter dan in de andere staten maar ja, Louisiana is eigenlijk één groot moeras dus alles verzakt er. Het grote pluspunt van Louisiana zijn de mensen, ze zijn vriendelijk, vrolijk en er klinkt overal muziek. We rijden Texas binnen, vlakbij de kust, en we willen naar het Sea Rim State Park maar als we daar aankomen is het gesloten, ook daar is alles weggeblazen door de laatste orkanen. Terug het binnenland in dan maar en vlakbij Houston vinden we een camping.


Zondag 15/01


Maia, een hele gelukkige verjaardag en een dikke kus van ons.


Voor die paar weken die ons nog resten gaan we door Texas rijden, door een klein stukje dan toch want Texas heet niet voor niks The Big State. We willen nog terug naar de Golf van Mexico waar een paar mooie State Parks zijn en een groot vogelreservaat. Vandaag zijn we op weg naar het Lake Texana State Park, een dikke 100 km ten zuiden van Houston. We passeren Houston heel vlotjes maar ja, hier wordt dan ook niet op een rijvak gekeken. We rijden over een 6-baans weg waar soms vier of vijf bruggen overweg gaan, geen wonder dat het verkeer zo vlotjes verloopt, volgens de Jos kunt ge hier met uw ogen dicht auto rijden. Aan Lake Texana krijgen we een mooi plaatsje, vlakbij het meer, toegewezen. Ons plekje is aangepast en is vlakker en breder dan de andere en dat wil wat zeggen hier in Texas want everything is big hier.


Maandag 16/01


We starten de dag met een flinke wandeling van een kilometer of zes, de wandelpaden hier, langs het meer en door de bossen, zijn breed en de Jos kan er met zijn bike overal door. De rest van de dag relaxen we een beetje aan de oever van het meer en babbelen we wat met onze buurman. Onze buurman heeft een half jaar geleden een hartinfarct gehad en nu wil hij anders gaan leven, hij heeft een mobilhome gekocht en dit is zijn eerste reis (50 km van zijn huis) maar hij heeft grote plannen want hij wil naar Alaska. We hebben op deze reis al 8 staten gedaan en overal hebben we heel toffe mensen leren kennen en heel mooie dingen gezien maar toch is Texas, tot hiertoe, één van mijn favoriete staten.


Dinsdag 17/01

Gelukkige verjaardag Fridi

We zijn op weg naar Aransas Wildlife Refuge en we rijden door de prairies met hier en daar een piepklein dorpje met een supermarkt, een grote wapenhandel en een naftpomp en dat is het zo wat. De prairies doen ons echt denken aan de pampas in Argentinië alleen is de lucht hier niet zo blauw, het is al heel de dag bewolkt maar het is zeker niet koud. In Aransas Wildlife Refuge komen, met uitsterven bedreigde kraanvogels, overwinteren maar ofwel zijn ze al uitgestorven of ze zijn ergens waar wij niet zijn want we zien er geen één. Op onze wandeling komen we een Texaan tegen die 5 jaar in Brussel gewoond heeft en volgens hem hebben wij de beste restaurants van heel de wereld en ik denk dat de mens gelijk heeft. We wilden vandaag eigenlijk naar Goose Island State Park, aan de kust, maar omdat ik dringend de was moet doen nemen we, voor één nacht, een privé camping en daar doe ik de was en de plas.

Geen opmerkingen: