vrijdag 1 mei 2009

Humauaca en naar Bolivië

Dinsdag 28/04


Wij zijn in Humauaca, de natuur hier in het Noorden is prachtig.
Het is wel een heel ander Argentinië, je merkt goed dat je vlakbij Bolivië zit. De mensen zijn kleiner,donkerder en kleurig gekleed maar jammer genoeg ook veel armer dan in de rest van het land. We zitten op een kleine camping waar vooral hippies zitten. Het is er gezellig, we hebben van een hippie koppeltje al een bos bloemen gekregen om onze auto op te fleuren, het meisje is 5 maanden zwanger van een tweeling en ze weet nog niet waar haar kinderen geboren gaan worden. Ze wonen hier nu in een tentje maar trekken waarschijnlijk naar Colombia, waar de jongen vandaan komt.


Woensdag 29/04


De Jos is vanmorgen gaan fietsen terwijl ik nog zalig lag te ronken. We zijn Humauaca ingetrokken daar is altijd wel iets te zien en iedereen probeert je hier wel iets te verkopen.
’s Middags zijn we in Humauaca gaan eten : voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en een halve liter wijn voor 9 € en het was echt heel lekker.
Het hippie koppeltje is weg, het meisje heeft eerst nog een hele tijd aan de Jos zijne nek gehangen want volgens haar geeft de Jos haar veel kracht en moed en daarna zijn ze op de bus gestapt richting Bolivië. Het is te hopen dat het hen goed mag gaan en wie weet komen we ze nog wel eens ergens tegen.


Donderdag 30/04


We rijden via Abra Pampa, Siegbert weet je het nog, tot La Quiaca aan de Boliviaanse grens. La Quiaca is een echt grensplaatsje er loopt vanalles rond dus rijden we 20 km de bergen in naar Yavi, daar zou een mooie camping zijn. Yavi is een prachtig dorpje met een mooie camping maar je kan er niet met de auto op, het is hier zo rustig dat we gewoon in het dorpje blijven overnachten. Voor de kinderen van het dorp zijn onze auto, de Jos in zijn rolstoel en vooral onze lift een attractie, ze hangen heel de tijd rond de auto en spreken een of andere onverstaanbare taal, zeker geen Spaans. Morgen verlaten we Argentinië, voor een paar maanden, en gaan Bolivië binnen.