woensdag 13 mei 2009

Potosi

Woensdag 06/05




Voor we vertrekken nemen we eerst een stevig ontbijt bij de Kris, de Minuteman Pizza, hij heeft voor ons lekkere pannenkoeken gebakken en die gaan er goed in. We kunnen bij hem onze watertank vullen en dan gaan we richting Potosi. Binnen een paar jaar zal er een mooie pekweg liggen tussen Uyuni en Potosi, er wordt aan gewerkt. Wij moeten het nu nog doen met een zandpiste, soms goed en soms slecht. Omdat we toch tijd genoeg hebben rijden we op ons gemakske, het is hier toch veel te mooi om door te vliegen ook, het landschap is echt magnifiek. Tegen de avond wilden we van de weg afrijden maar de zon stond recht in ons gezicht en daardoor reed de Jos in een gat waar we niet zomaar uit geraakten maar met mijn vakkundig schupwerk zijn we eruit geraakt. We staan hier nu op 3800 m hoogte en hier gaan we overnachten om morgen fris naar Potosi te kunnen rijden.




Donderdag 07/05




Toen we vanmorgen wakker werden stond het ijs op de ramen van de auto, maar eens de zon begint te schijnen is het heel de dag lekker warm. In Potosi zijn we naar Hostel Tarija gereden, die hebben een binnenplaatsje en daar mogen we voor 5€ per nacht staan en het is vlakbij het centrum. ’s Namiddags kwamen we in Potosi een koppel Duitsers tegen die we in Uyuni ontmoet hadden. We zijn samen iets gaan drinken en omdat het zo gezellig was zijn we ‘s avonds samen goed gaan eten want er zijn in Bolivia ook goeie restaurants.




Vrijdag 08/05




We hebben besloten om nog een dagje in Potosi te blijven en de stad een beetje beter te verkennen. Het valt voor de Jos niet mee om hier met de rolstoel rond te rijden want de straten zijn steil, het verkeer chaotisch en we zitten op 4000 m hoogte maar ge zult wel zien op de foto’s dat de politie af en toe een handje helpt. Potosi is de hoogste stad ter wereld met meer dan 100.000 inwoners, het is een mooie stad met prachtige gebouwen maar je kan bijna nergens een fatsoenlijke foto maken door het drukke verkeer en de smalle straatjes. Ze hebben hier wel heel veel fanfares want gisteren hebben we er al verschillende gezien en vandaag trekken er weer een stuk of 5 door de straten van Potosi, ze hebben prachtige kostuums en ze menen het serieus.




Zaterdag 09/05




We hebben genoeg gezien van Potosi , we rijden een 25 km verder naar Laguna de Tarapayo en we rijden over een pekweg, dat is hier pure luxe. Laguna de Tarapayo is een klein kratermeertje, het water borrelt er uit de grond en is 30° warm. Het is zalig in de laguna tot je eruit komt, er waait een hele koude wind en dat is minder. Je kan hier de hele dag zwemmen en je mag hier overnachten voor 4€, dat is voor niks, er woont hier iemand aan de laguna dus je bent ’s nachts niet alleen. Morgen willen we hier in de buurt een haciënda bezoeken en daar nog wat rondhangen. Ik moet van de Jos efkes vermelden dat hij heel de week al gekookt heeft en nog lekker ook.




Zondag 10/05




’s Morgens vroeg komt er damp uit de Laguna, omdat het buiten nog koud is en de Laguna warm zie je de damp opstijgen. Omdat we geen haast hebben en het hier goed is, besluiten we hier nog een dag en nacht te blijven. Tegen de middag komen er een hoop Boliviaanse auto’s aan, de Laguna loopt over in een bad en daarna vormt ze een riviertje. In dat riviertje komen de Bolivianen hun was doen, het is duidelijk wasdag op zondag, overal ligt was te drogen. Ik kan rustig alleen in de Laguna zwemmen want de Bolivianen kunnen niet zwemmen en de Laguna is diep. Tegen avond, als hun was droog is, zijn we weer alleen.

1 opmerking:

Anoniem zei

en wat heeft de Jos dan allemaal gekookt?