woensdag 20 mei 2009

Sucre en Samaipata

Maandag 11/05


Gelukkige verjaardag Mieke (van paul Livens)


We verlaten de laguna en nemen afscheid van Freddy en Irma (de Bolivianen die hier wonen)en rijden richting Sucre. Je komt stilaan in een heel ander Bolivia, de mensen zijn vriendelijker en het is warmer, de lemen hutjes maken plaats voor huisjes. Tegen de avond bereiken we Sucre maar we vinden niet direct een plaats om te staan dus we staan op een bewaakte parking, bij een heel vriendelijkie parkingwachter.


Dindsdag 12/05


Vandaag gaan we een plaatsje zoeken voor de Josmobiel, het 1ste hostel daar was de oprit te smal, in het 2de was geen plaats dus we gaan terug naar de bewaakte parking, volgens een Duits die hier woont is het de veiligste plaats van Sucre. De parkingwchter vindt onze auto toch zo "Bonito" hij wil hem zelfs kuisen terwijl we in de stad gaan. Sucre is mooi, prachtige gebouwen en goei restaurantjes. We vinden een restaurantje waar ze goeie muziek draaien, van Grease tot Guns and Roses (Vera ge had erbij moeten zijn en het eten is er super.


Woensdag 13/05


Nog een dagje Sucre, we wandelen wat door Sucre, er is altijd wel iets te zien. Ik ga nog maar eens bij de kapper langs, ze heeft er wel meer afgeknipt dan ik bedoelde maar dan kan ik er efkes tegen. Op een pleintje in Sucre hebben ze een miniatuur Eifeltoren staan, dat denken ze toch, een vreselijk lelijk ding, maar ik wilde er perse een foto van hebben, ons Liesbeth heeft al zoveel foto's van haar onder de Eifeltoren. Morgen gaan we verder, we hebben voorlopig weer genoeg van de stad.


Donderdag 14/05

Gelukkiger verjaardag Eric


We rijden vanuit Sucre naar Samaipata, op de kaart ziet de weg er heel goed uit maar we geloven niks meer van kaarten, de weg is bar slecht.
Het is mooi hier maar als het boven in de bergen begint te regenen worden we het een beetje beu, het slijk vliegt alle kanten op.
Tegen de avond, rijden we naar een paar huisjes en vragen of we daar mogen overnachten. Er komen een paar vrouwen vragen wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Als ze alles weten, zeggen ze dat het ok is, we kunnen hier veilig slapen.


Vrijdag 15/05


Vandaag rijden we via de grote baan naar Samaipata, dat dachten we toch. De weg is nog slechter dan gisteren maar de slechte wegen zijn natuurlijk ook een deeltje van de charme van Bolivia. Later dan gepland komen we aan in Samaipata, bij camping "La Vispera". We hadden het adres van een Duitser gekregen en het blijkt een prachtige camping te zijn, ik denk een van de enige campings in Bolivia. De douches zijn lekker warm, het zijn Hollandse douches, dus proper.
De Duitsers die we in Potosi ontmoet hebben zijn hier ook al en een Brit die we in Uyuni ontmoet hebben ook.


Zaterdag 16/05


We zijn van zin om hier minstens een paar dagen te blijven, het is hier gezellig, je hebt alle luxe en het weer is redelijk. Vandaag gaan we samen met de Duitsen en de Brit een barbecue doen. We gaan naar de Mercado Central om vlees te kopen maar daar mag je niet teveel nadenken en rondkijken alleen kopen, ze hebben wel prachtig fruit en groenten. De barbecue 's avonds is zalig, we hebben veel gelachen en gedronken en gegeten, dat is ook de bedoeling van een barbecue.


Zondag 17/05

Gelukkige verjaardag moemoe


Vanmorgen hebben we eerst naar moemoe gebeld, ze wordt 80 jaar en geeft een feestje in de Ark, jammer dat we er niet bij konden zijn maar je kan niet alles hebben. Het weer is hier inmiddels zalig en we blijven een dagje op de camping, zalig niks doen.
We babbelen wat met de Duitsers en voor de rest doen we niet veel.

Geen opmerkingen: