donderdag 22 augustus 2013

België - Canada


België – Canada

 

We zijn vertrokken voor 7 maanden.

We vliegen eerst van Brussel naar Amsterdam, in Amsterdam hebben we een aansluiting naar Toronto en daar nog één naar Halifax/Nova Scotia.

We hebben deze keer gekozen voor KLM en dat bleek een supergoeie beslissing, extra beenruimte zonder dat we er om vragen, vriendelijk, behulpzaam, zelfs het eten was beter dan bij andere maatschappijen.  Oranje boven. Wij vliegen voortaan alleen nog met KLM.

Het hotel in Halifax is in orde en goed aangepast en normaal kon woensdag de Josmobiel opgehaald worden maar omdat de boot 2 dagen vertraging heeft wordt dat vrijdag. We hebben snel 2 nachten bijgeboekt in het hotel en hopelijk kunnen we vrijdag de auto ophalen.

Halifax is een aangenaam kustplaatsje, het weer is schitterend en we wandelen wat door het oude centrum naar de haven en de zee. De weg naar de zee gaat natuurlijk steeds bergaf, geen enkel probleem als je maar niet terug bergop moest. Jos heeft platte band met zijn rolstoel en dan is de weg bergop toch wel heel zwaar maar we zijn er geraakt en hebben nog een fietsenmaker gevonden ook.  Het is opvallend dat de Canadezen aan deze kant van Canada veel vriendelijker en toegankelijker zijn dan in het Westen, in Britisch Columbia en Alberta vonden wij de Canadezen stug en onvriendelijk. Wij gaan ons hier een paar dagen amuseren in Halifax en volgende week horen jullie meer.

1 opmerking:

mieke zei

amaai,ik weet uit ervaring dat t zwaar is om de rolstoel omhoog te duwen,maar dan nog mej platte band
pfff,
goed om te weten en leuk voor jullie da KLM zo goe is
volop genieten hej
dikke xxxx van mieke en pascal