zondag 12 april 2009

Cafayate

Dinsdag 07/04


We vertrekken in Fiambala en rijden verder noordelijk. We rijden over de Ruta 40 die in tegenstelling tot vorig jaar mooi geasfalteerd is. Het is echt een prachtige route, gelijk welke kant je opkijkt het is overal even mooi.
In Londres vinden we een schitterend kampeerplaatsje, er staat een oude watermolen en er lopen allemaal kanaaltjes met snelstrtomend water over de camping. Zoals op veel plaatsen in Argentinië, is deze camping ook gratis en ze wordt perfect onderhouden door de gemeente. De koude douches neem ik er met alle plezier bij.


Woensdag 08/04


Vanuit Londres willen we vandaag naar Hualfin rijden, een heel klein dorpje maar er zouden ook Termas zijn. De Termas hier kan je onmogelijk vergelijken met die van Fiambala, er zijn twee baden maar het water is lekker warm. We blijven hier overnachten want het decor is schitterend. De Jos zijn dag kan al helemaal niet meer stuk als hij op de rotsen boven ons een condornest ontdekt. De verrekijker wordt opgesteld en hij heeft uren zitten staren naar die vogels, ze zijn ook wel indrukwekkend met hun vleugelbreedte van 2.5 meter.
Tegen de avond wordt het hier drukker en drukker, omdat er hier toch weinig toeristen komen, gebruiken de mensen van het dorp de Termas als douche. Tot 11 uur 's avonds staan ze hier aan te schuiven voor een lekker warme douche.


Donderdag 09/04


Als we tegen de middag in St. Maria aankomen, zetten we ons daar op een camping. De camping is vlakbij het kleine stadje en we hebben gezien dat er heel veel leuke terrasjes zijn, die gaan we vanavond eens uitproberen.

Vrijdag 10/04


We zijn in Cafayate, een supergezellig plaatsje dat alles heeft, restaurantjes, terrasjes, winkeltjes en wijngaarden. Als we aankomen op camping Luz y Fuerza, herkent de baas ons direct en hij begroet ons als oude vrienden, we krijgen bovendien een flinke korting op de overnachtingsprijs.
's Avonds op het pleintje is het abnormaal druk en al gauw snappen we waarom, het is Goede Vrijdag en de kerk is te klein voor al de mensen, er staan 2 keigrote boxen buiten zodat je vanop je terras alles goed kan volgen. Dat heeft daar uren geduurd wat moet dat met Pasen zijn.


Zaterdag 11/04


We zitten nog altijd in Cafayate. De Jos is een stuk gaan fietsen, dat gaat hier heel goed, het is redelijk vlak hier in de vallei. Hij vertrekt goed op tijd want 's middags is het te warm om te fietsen, het is hier echt stikheet, we zijn al dikwijls blij geweest met ons zonnescherm.
's Nachts om 12 uur beginnen de klokken van de kerk hier te luiden en dat blijft maar duren, ineens horen we dat er een mis is. Ze hebben die boxen weer aanstaan zodat heel Cafayate en omgeving kan mee genieten midden in de nacht.


Zondag 12/04


Nog altijd in Cafayate. Jos is weer gaan fietsen en ik ga wat winkeltjes kijken. Op het plein is het weer een drukte van belang maar dat zijn we al gewoon hier. Op de camping heb ik een Belg ontmoet,een Waal, die mens was zo blij dat hij een Belgische nummerplaat zag en nu spraken ze Vlaams. Terwijl de Jos aan het fietsen was werd hij ingehaald door een auto die de hele tijd stillekes naast hem bleef rijden. Na een tijd deden ze het raampje open en ze wilden de Jos 5 peso geven. Hij heeft het toch maar niet aangepakt en die mensen proberen uit te leggen dat ze er beter ene van konden gaan pakken.
Morgen rijden we waarschijnlijk door alhoewel we zijn het nog niet beu in Cafayate, we gaan seffens nog eens ne goeie Argentijnse steak eten en het is echt waar : de Argentijnse biefstuk is de lekkerste.

3 opmerkingen:

Liesbeth & Weking zei

ge zou hem dikwijls ook 5 frank geven hé...

Anoniem zei

of 5 bath?

Winde zei

Volgens mij heeft de JOs al genoeg bath gezien tijdens zijn werk jaren wer.
Maar das nikske. ik kan die wel gebruiken wer, Ils