zaterdag 7 juli 2012

Glacier National Park


Maandag 2 juli



We nemen vandaag afscheid van Merle & Jan, we hebben echt genoten hier en we zullen het zachte bed, de pannekoeken ’s morgens maar vooral deze twee schatten van mensen missen.  Merle heeft ons een mooie route door Montana aangewezen en we genieten van het landschap, omdat het stralend weer is besluiten we al op tijd te stoppen.  We vinden een mooi plekje aan de Blackfoot River en daar genieten we de rest van de dag van het zonnetje.



Dinsdag 3 juli



We rijden verder door Montana, het landschap doet een beetje denken aan Noorwegen, snelstromende rivieren, bossen en heel veel meertjes.  Het is vandaag een beetje bewolkt en als we aankomen bij Holland Lake vallen de eerste druppels. We wilden hier eigenlijk overnachten want het is hier prachtig maar het is een beetje nat dus rijden we verder.  Bij Swan Lake vinden we een mooie camping aan het meer en inmiddels is het terug droog, we mogen echt niet klagen over het weer want in al die maanden hebben we maar een paar keren regen gehad.



Woensdag 4 juli.



Het is vandaag Independence Day, the 4th of July, het is druk op de campings en het lijkt wel of alle Amerikanen vandaag gaan kamperen.  Wij rijden vandaag naar Glacier National Park en willen daar een dag of zes blijven.  Voor we het park intrekken gaan we boodschappen doen en tanken, het stadje Columbia Falls laten we links liggen, er is een grote parade voor Independence Day en het is verschrikkelijk druk.  Op weg naar Glacier volgen we de Flathead River, het groene water van de rivier met de besneeuwde toppen op de achtergrond vormen een schitterend decor, echt een plaatje.  In het Nationale Park rijden we naar de eerste camping en dan kunnen we rustig bekijken wat we de volgende dagen gaan doen.   De camping is gelegen aan Lake Mc Donald en weer staan we met verbazing te kijken naar het mooie, azuurblauwe meer met de bergen op de achtergrond. We hebben al veel mooie dingen gezien op al onze reizen maar toch is het elke keer weer anders maar we zitten altijd midden in de natuur en dat is zalig.



Donderdag 5 juli



De weg die we vandaag volgen heet “Going to the sun road” en hij heeft zijn naam niet gestolen want de zon schijnt volop. Het is een prachtige route en deze tijd van het jaar is één van de mooiste periodes,  omdat de sneeuw aan het smelten is zijn er honderden watervallen, de rivieren zijn nu op zijn mooist en op de bergtoppen ligt nog sneeuw. Schitterend !!!!  Als we boven, op Logan’s Peak, in de sneeuw zitten krijgen we nog maar eens een bewijs hoe klein de wereld eigenlijk wel is.  We worden aangesproken door mensen en ze vragen of we hen herkennen, omdat we zoveel mensen tegenkomen weten we niet direct wie ze zijn. Vorig jaar begin november werden we, op een kleine camping in Georgia, uitgenodigd voor het Thanksgiving Dinner en deze mensen waren daar ook bij. We hebben daar toen een fantastische dag gehad met veel lekker eten dat ze allemaal samen hadden klaargemaakt en omdat we morgenavond op dezelfde camping zitten, hebben we hen nu uitgenodigd bij ons kampvuur. Vanavond slapen wij op een kleine camping bij St. Mary’s Lake, weeral zo’n mooi azuurblauw meer.



Vrijdag 6 juli



Proficiat Liesbeth & Weking met je 5de huwelijksverjaardag.



We hebben goed geslapen op camping “The Rising Sun” en vandaag rijden we The going to the sun route terug naar beneden, dan heb je weer een totaal ander uitzicht zodat het wel een andere weg lijkt.  Op Logan’s Peak hebben we geluk want er zitten een aantal sneeuwgeiten op de rotsen en we zijn er redelijk dichtbij, we hopen ook nog beren te zien maar die laten zich vandaag niet zien. Als we terug bij de auto komen zijn er mensen foto’s aan het maken van de Josmobiel, dat gebeurt soms wel 10 keer per dag, als we voor elke foto 1 dollar zouden krijgen dan konden we bijna gratis kamperen. Het is echt warm in Glacier Park, volgens de rangers is het hier zelden zo warm maar we kunnen het maar hebben, tot vorige week heeft het hier altijd nog geregend en gesneeuwd.  Als we terug bij Lake Mc Donald zijn nemen we dezelfde camping als eergisteren en daar gaan we 2 dagen blijven. Morgen rijden we buiten het park want er is hier totaal geen internetverbinding en we willen een paar telefoontjes doen dus moeten we 50 km buiten het park rijden om verbinding met het thuisfront te krijgen.  Op de camping steken we het kampvuur aan en babbelen wat met de mensen die we in Georgia leren kennen hebben.

2 opmerkingen:

Liesbeth zei

Klinkt allemaal weer super! Hopelijk hebben jullie ons pa zijn verjaardag goed kunnen vieren! Maar daar twijfel ik niet aan...

Anoniem zei

Met pannekoeken he Liesbeth ....