donderdag 9 januari 2014

Winter in Florida


GELUKKIG NIEUWJAAR.

 
Maandag 30/12 t/m donderdag 02/01  CRYSTAL RIVER

 
Om het einde van 2013 te vieren rijden we naar Crystal River aan de Golf van Mexico. We willen eindelijk eens fatsoenlijk internet om met familie en vrienden te kunnen bellen en daarom gaan we 2 nachten naar een privé camping. We krijgen een mooi plekje, we installeren ons en testen direct het internet uit, dat werkt hier prima dus we proberen zoveel mogelijk familie en vrienden te bereiken. Met oudejaar geen Nieuwjaarke Zoete of Helder klinkt ons liedje voor ons maar een dagje op het strand aan de Golf van Mexico, het is een zalig warme dag en we profiteren ervan want de voorspellingen zien er niet goed uit.  We nemen afscheid van 2013 met gambas in looksaus en verwelkomen 2014 met een goei flesje wijn, het is heel rustig op de camping en dat is normaal als je ziet hoe hoog hier de gemiddelde leeftijd ligt. De eerste dag van 2014 is een druilerige, grijze dag maar we rijden toch naar het strand vooral omdat ik er gisteren mijn e-reader vergeten ben en stiekem hoop dat hij er nog ligt. Op het strand is natuurlijk geen spoor van mijn e-reader maar als ik een tijdje later iets uit de auto wil pakken zie ik hem liggen vooraan op de bar choc en ondanks de regen werkt hij nog perfect.  Ongelooflijk, die is gisteren 10 km mee terug naar de camping en vandaag 10 km mee terug naar het strand meegereden, volgens de Jos komt het omdat hij zo een goeie chauffeur is maar volgens mij komt het omdat wij gewoon een hele brede bar choc hebben.  We brengen ook nog een bezoekje aan, het vlakbij gelegen, Homosassa Springs State Park wat bekend staat om zijn opvang van gekwetste manatees. Veel manatees lopen enorme kwetsuren op door de schroeven van motorboten en worden hier verzorgd tot ze weer terug de rivieren in kunnen. Vanavond rijden we terug naar het strand van Crystal River en gaan daar overnachten en morgenavond gaan we nog maar eens een keertje bij Wal-Mart slapen.


 

Vrijdag 03/01 t/m zondag 05/01 MANATEE SPRINGS STATE PARK

 
We kennen Manatee Springs State Park al van 2 jaar geleden maar we willen er toch nog eens een paar dagen blijven.  Het is een prachtig parkje met kristalheldere bronnen en mooie boardwalks langs de bronnen en de Suwannee River, er zijn mensen aan het zwemmen in de bronnen maar ik waag er mij niet in met al die waarschuwingsborden : “Voorzichtig bij het zwemmen, let goed op alligators en waarschuw de Park Rangers als alligators zich agressief gedragen”, mij niet gezien hoor.  We hebben gezellige buren op de camping en komen nog bekenden tegen waarmee we in South-Carolina op de camping gezeten hebben. Het weer is nog altijd goed maar dat is maar stilte voor de storm als we de mensen hier mogen geloven.

 

Maandag 06/01 t/m donderdag 09/01 OCHLOKONEE RIVER STATE PARK 

Gelukkige Verjaardag Sam – 6 januari

Als we aankomen op de piepkleine maar mooie camping van Ochlokonee River State Park giert de koude wind ons om de oren.  Heel de USA kreunt onder een super strenge winter en zelfs Florida krijgt er een stukje van mee. We doen een dikke trui aan en een muts op en maken een wandeling door het State Park dat is de enige manier om warm te blijven, buiten in de auto te blijven zitten. Er wordt een hele koude nacht voorspeld en de Rangers beginnen te panikeren, niemand weet hier hoe ze daar mee om moeten gaan want alle waterleiding ligt boven de grond, in de douches en Wc’s is nergens verwarming enz.. We zetten onze chauffage op en kruipen vroeg in ons warme bed, als we ’s morgens opstaan is de chaos compleet, de Wc’s spoelen niet meer door en er komt geen water uit de douches en uit geen enkele kraan op de camping. Het heeft vannacht tot – 5° gevroren en dat is een record voor Florida en het zou 90 jaar geleden zijn dus  normaal dat ze hier panikeren, tegen de middag is alles ontdooid en het schijnt allemaal heel goed meegevallen want alles werkt weer normaal. We pakken ons nog maar eens goed in om en gaan, samen met mensen van Minnesota, een wandeling maken, die moeten eens lachen met deze temperaturen want ze hebben naar huis gebeld en daar is het -40°. Hier aan de Ochlokonee River zitten witte eekhoorns, ze komen alleen hier en ergens in North-Carolina voor, het zijn geen albino’s want ze hebben bruine oogjes. Volgens de verhalen hier zouden ze in 1800 door Spaanse zigeuners meegebracht zijn, we zien er een paar in de bomen zitten en het zijn prachtige diertjes.  Woensdag is de temperatuur al terug wat gestegen, het is nog kouder dan normaal hier maar voor de volgende dagen wordt terug warmer weer voorspeld, dus de winter in Florida zal niet lang duren. We blijven maar bekenden tegenkomen, er komt iemand bij de Josmobiel aan met de vraag of wij hem herkennen en hoe ik mijn hersenen ook pijnig ik weet echt niet wie die brave mens is, blijkt dat hij ons twee jaar geleden in Texas is tegengekomen en een avond bij ons aan het kampvuur heeft doorgebracht dus dat gaan we hier nog eens over doen. We vertrekken stilaan uit Florida, het is weer aan het regenen en de volgende dagen gaan we stilaan richting Louisiana.

3 opmerkingen:

Nieuwjaarswensen zei

Prachtig artikel! Bij deze wens ik jullie alvast een prachtig 2014 toe!

Anoniem zei

Toch den deje weer nie die de Jos zot heeft gepraat om Texas onafhankelijk te maken van de union hee.

mieke zei

goh,vriezen in florida,das de wereld op zen kop,
hej elly hopelijk heb je foto's van die witte eekhoorns!
geniet er nog van schatties
dikke xxx